De ce TREBUIE să te iubească EL mai mult decât îl iubeşti TU

N-are rost să investeşti într-o relaţie cu un tip care nu te atrage doar pentru că el ar da orice să fie cu tine. Dar experţii te asigură că faci o mişcare inteligentă dacă vei alege un tip care te place puţin mai mult decât îl placi tu pe el.

Se pare că există o cale de mijloc fericită între rebelul frânge-inimi şi tipul de treabă care ţi-ar pune lumea la picioare, iar asta e exact ceea ce trebuie să cauţi la o relaţie, scrie cosmopolitan.ro.

Să fie clar: nu vorbim de angajamente dacă nu e cazul. N-are rost să investeşti energie într-un tip care nu te atrage doar pentru că el ar da orice să fie cu tine. Dar experţii sunt de acord că, alegând un tip care te place cu 10% mai mult decât îl placi tu, faci o mişcare inteligentă.

Sigur că cifra e simbolică – nu există o cale ştiinţifică de a calcula iubirea. E doar un mod de a spune că, deşi există atracţie reciprocă, balanţa se inclină ceva mai mult în favoarea ta.

“E o dinamica benefică, mai ales în primul stadiu al relaţiei, pentru că poţi sta liniştită în privinţa dilemei Oare mă va suna?”, spune Seth Meyers, psihoterapeut şi autor al cărţii  „Dr. Seth’s Love Prescription”.

Atunci când nu eşti tentată să te întrebi non-stop dacă te place cu adevărat sau nu, e mult mai uşor să fii tu însăţi, iar asta creşte şansele de reuşită ale unei relaţii. “N-o să-ţi pierzi timpul cu jocuri inutile, prin urmare relaţia va fi una sinceră”, explica Meyers.

Desigur, e mult mai uşor să-ţi pierzi capul după un bărbat care nici măcar nu realizează că exişti, însă deşi tipul dispus să-ţi ofere totul nu-ţi trezeşte încă la fel de mulţi fluturaşi în stomac, nu e nici atât de plictisitor cum te grăbeşti să presupui.

Mr. 10% e 100% adorabil

În general, un tip care te place ceva mai mult decât îl placi tu e foarte afectuos şi nu caută să te deruteze. Evident, vorbim de două calităţi extraordinare, dar e uşor să confunzi aceasta disponibilitate de care dă dovadă cu dependenţă. Deşi îl placi, probabil că nu eşti super entuziasmată, având în vedere că nu-ţi face impresia unui tip puternic şi independent, genul de bărbat căruia nicio femeie nu-i poate rezista.

Un bun mod de a aprinde “scântei” este să-l observi în elementul lui, sugerează Diana Kirschner, autoarea cărţii „Sealing the Deal”. Dacă e talentat la fotbal, însoţeşte-l la un meci şi priveşte-l luptându-se pentru victorie – ţi se va părea la fel de sexy ca Beckham. Sau ieşi cu el şi cu prietenii lui. Părerea pe care o ai despre el se va schimba radical după ce îi vei observa comportamentul într-o situaţie în care se simte relaxat şi încrezător – vei realiza că nu are nevoie de tine, ci doar te vrea în viaţa lui.

Va prelua controlul când te aştepţi mai puţin

Dacă îţi imaginezi că te vei plictisi fiind mereu fiind în avantaj, uite ce trebuie să ştii: va veni vremea când veţi face schimb de roluri. “Relaţiile sunt schimbătoare – vor fi zile în care el va fi înnebunit după tine, dar şi zile când tu vei fi cea care tânjeşte după compania lui”.